Det här med bilens teknik

Det här med bilens teknik

Hejsan hoppsan! I vanliga fall har jag brukar jag snacka om lite teknik och IT, men nu tänkte jag diskutera något annat. Det blivit dags att serva bilen och jag vet redan med mig om att jag kommer behöva få ta min lilla pärla till en bilverkstad i Gävle innan jag åker in på. Teknik är ett ju ett ganska omfattande ämne och även om det kanske inte hör in under bilverkstad så finns det gott om teknik i bilar och i de senaste modellerna har vi dessutom en hel del IT. Jag har faktiskt en väldigt ny bil och det är därför som jag blir lite irriterad på att jag vet att jag kommer behöva ta den till in bilverkstad. Faktum är att jag inte kan sluta förundras över hur tekniken i våra bilar ständigt utvecklas så mycket men att de alltid finns tydliga brister som gör att vi behöver köpa nya delar eller reparera. Det känns som vi i dagens värld hade kunnat ta fram en bil där motorn, styrservon, bromsar och så vidare ska kunna hålla betydligt längre än vad de gör. Jag menar vi ser redan bilar med artificiell intelligens, bilar som i princip kan manövrera sig själva. Det är en fantastisk utvecklingen som jag tycker är väldigt intressant men om vi har kommit så långt fram så tycker jag att det just inom bilindustrin finns tydliga brister. Givetvis är det ett bra sätt för att hålla uppe företag som driver bilverkstad och bilhallar, jag menar om våra bilar hade aldrig hade haft några problem så hade inte dessa företag haft några jobb. Bara i lilla Gävle så finns det gott om verkstäder och bilförsäljare. Nej det är definitivt en intressant utveckling och det blev en hel del teknikprat i det här inlägget ändå även om tanken inte var det.  


Kommentarer är stängda.